Philmont Autumn Adventure (PAA)
Sewanee Perimeter Trail
17-Jan-15

Crew members: Larry B, Tom G, Mike G, Sam H, John P, Ray Y
GPS map Perimeter Trail map

7:48:  Starting the Sewanee perimeter trail.  Got ‘lost’ just as we got on the trail.  We started at the store that is across the street from downtown.  This is the old Mountain Goat rail line. 

8:02:  Off the ‘rails to trails’ and back into the woods.       0.7 miles      14 min
8:20  Arrive at the Memorial Cross.  Took pics.                0.9 miles      18 min (pic pic)
8:28 Back on the trail
8:45  Hole in the rock. (pic pic)
9:00  Morgan’s Steep Top of the stairs                              1.1 miles       32 min
Otey View     0.9
9:48  Elliot Point  1.6                                                         2.5 miles       48 min
10:00  Leave Elliot Point
10:18  Dam on Audubon Lake                                           1.0 mile         18 min (pic)
10:45  Kings Farm intersection                                           1.3 miles       22 min
10.52  SW road from 5 points                                            0.3 miles       7 min
11:18  Armfield Bluff                                                          1.1 miles       26 min (pic)
11:22  Leave bluff
11:35  Parallel Trail intersection                                          0.7 miles       13 min
11:43 Breakfield Road  G8                                                 0.4 miles       8 min
11:56  Dodson Point                                                          0.7 miles       14 min
12:20  Breakfield Rd intersection G7                                  1.1 miles       24 min
Solomon Temple intersection
12:36  Road intersection (G6)                                            0.7 miles       16 min
12:50  Forestry Cabin                                                        0.7 miles       14 min
LUNCH  ~30 min.
1:20 back on the trail
1:32  Rutledge Point                                                           0.7 miles       12 min
1:56  KA Point                                                                  1.1 miles       24 min
2:05  Breakfield road exit                                                   0.4 miles       9 min
2:12  Roark’s Cove Rd                                                      0.3 miles       7 min (pic)
2:16  Into Shakerag Hollow                                                0.2 miles       4 min (many strange leaves in the woods: pic pic pic pic )
3:15  Hwy 41-a                                                                  2.0 miles       59 min (just before topping the hill, pic)
Back onto the Mountain Goat line (see if you can read this, pic) (QR sign#4 infomation) (sign #1) (sign #2) (sign #3)
3:23 Airport Rd                                                                  0.4 miles       8 min
3:30  Lake O’Donnell Dr                                                    0.4 miles       7 min
3:44 BACK TO TRUCK                                                   0.8 miles       14 min


19.5 miles    7 hrs walking time
2.786 mph

TOTAL TIME:  7.93 hrs     7:56 hrs
2.459 mph

 

Hike date:  1-17-15